vakantie

4 reisapps die je niet mag missen op vakantie

Je gaat op vakantie en neemt mee? Een koffer, je kleding en natuurlijk: je smartphone! Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze telefoon, en dat wordt (vooral door de oudere generatie) vaak gezien als iets verkeerds. Maar als we kijken naar de mogelijkheden die een smartphone allemaal biedt, denk je er wel anders over na. Met de apps die tegenwoordig te downloaden zijn is je smartphone handiger dan ooit. Daarom ga ik nooit meer op reis zonder mijn telefoon. Welke apps er handig zijn om op je telefoon te hebben staan? Dat lees je in de blog: beste reisapps van OnlineTravelers. Hier geven we je in ieder geval al een klein voorproefje van deze blog.

  1. Google Maps: vind de weg

Weet jij de weg in een wildvreemde stad? Nee? Wij ook niet! Hoe kom je dan toch op de mooiste plekjes van je bestemming? Juist ja, Google Maps. Uiteraard kan je het vragen aan een voorbijganger, maar de kans dat die je in een keer op weg helpt is niet heel erg groot. Het makkelijkste is om Google Maps erbij te pakken en je bestemming in te voeren. Het maakt niet uit of je lopend, met de fiets of met de auto naar je bestemming wilt gaan. Google Maps weet namelijk voor alles de weg.

  1. Polarsteps: houd alles bij

Ben je een prachtige reis aan het maken en wil je graag alles bijhouden, maar vind je dat ook zo’n gedoe? Dan moet je de reisapp Polarsteps op je smartphone hebben staan, die doen dit namelijk allemaal voor jou! De app houdt waar jij allemaal geweest bent en per plek kan je foto’s toevoegen met een stukje tekst. Zo kan je jouw reis heel mooi bijhouden en dat kan je dan weer delen met het thuisfront, zodat zij weten op welke mooie bestemming in Azië je nu weer uithangt. Klaar met reizen en wil je een mooie fotoboek maken? Dat kan je gemakkelijk met 1 klik op de knop doen.

  1. Skyscanner: goedkoop vliegen

Voor je überhaupt op reis kan moet je een vliegticket boeken naar je favoriete bestemming. Hiervoor wil je natuurlijk niet teveel betalen, want wil wie dat nou wel? Met de Skyscanner app kan je gemakkelijk en snel alle vluchten naar jouw bestemming vinden en vergelijken. Kies er bijvoorbeeld voor om de goedkoopste vlucht naar Bangkok te nemen en betaal nooit meer teveel. Als je slim gebruik maakt van Skyscanner kan je makkelijk honderden euro’s besparen!

  1. Reisapp Buitenlandse Zaken: blijf op de hoogte

Het ene vakantieland is veiliger dan de andere. Het is daarom verstandig om bij te houden of het land waar jij naar op vakantie gaat veilig genoeg is. Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken is het gemakkelijk om te checken of je naar jouw bestemming kan vliegen. Verandert er iets in het reisadvies tijdens je verblijf? Dan krijg je een melding van de Reisapp. Zeker met het huidige coronavirus is deze app een musthave tijdens het reizen.

Meer apps voor jouw reis

Dit zijn slechts 4 van de 21 beste reisapps die zijn beschreven door OnlineTravelers. Apps maken je dagelijkse leven een stuk gemakkelijker en ook tijdens het reizen komen er verschillende apps van pas. Het is daarom goed om van te voren te kijken naar welke bestemming je reist en dan ook te kijken naar welke reisapps het beste van pas komen tijdens deze reis. Zo ga je goed voorbereid op pad en maak je de kans dat je voor verassingen komt te staan een stuk kleiner.

Heb je nou hulp nodig bij het uitstippelen van je reis? Dan kan je altijd terecht bij onze reisblog, of natuurlijk een van de duizenden andere reisblogs die er zijn. Als je je echt goed voor wilt bereiden voor een reis raad ik aan om altijd meerdere blogs te lezen en deze informatie te koppelen aan elkaar. Op die manier kom je aan het beste advies voor jouw reis.

Eén laatste advies

Nu weet je welke reisapps het beste zijn voor jouw reis en waar je nog meer informatie vandaan kan halen. Echter zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om informatie op te doen voor jouw reis. De beste manier om dit te doen is door te praten met mensen die de reis, of een andere reis, al hebben gemaakt. Dan weet je namelijk zeker dat je goed zit!