reisbureau-jordanie
vakantie

Bezienswaardigheden in Jordanië

Zit je aan een rondreis door Jordanië te denken als jouw eerstvolgende vakantiebestemming? Ontdek hier welke bezienswaardigheden in Jordanië je kunt zien tijdens een rondreis. Van eeuwenoude ruïnes tot woestijnen en onderwaterparadijzen… je gaat je Jordanië geen moment vervelen! Eén goede tip voor jouw rondreis: laat je reis door land in het Midden-Oosten verzorgen door een Jordanië specialist. Een reisadviseur die enorm veel weet van Jordanië geeft je advies over een route, hotels en excursies zodat jij de juiste keuzes maakt om op plaats van bestemming een onvergetelijke reis ervaart! 

Petra

Natuurlijk staat Petra als één van de zeven wereldwonderen bovenaan als dé bezienswaardigheid van Jordanië! Tot 1812 was deze stad onontdekt totdat een ontdekkingsreiziger stuitte op allerlei gebouwen die waren uitgehakt in rotsen. Sindsdien zijn allerlei eeuwenoude woningen, kloosters en amfitheaters blootgelegd waarvan velen dateren uit de tijd vóór Christus. Daarom is het zo bijzonder dat je vandaag de dag door deze stad kunt wandelen. Om Petra te bereiken moet je een wandeling van 1,2 kilometer afleggen door een kloof. Aan het einde van deze kloof loop je gelijk op de mooiste bezienswaardigheid van Petra af: De Schatkamer. Het is onvoorstelbaar dat deze sierlijke gevel zó goed bewaard is gebleven na al die jaren! 

jordanie-specialist

Dode Zee

In Jordanië ligt het laagste punt ter wereld. Dat is de Dode Zee. Door dit lage punt bevat deze zee enorm veel zout waardoor je erin kunt blijven drijven. Tijdens een reis door Jordanië kun je de Dode Zee in om zelf te ervaren dat je kunt blijven drijven. Aan de oevers van de Dode Zee zul je veel mensen zien die zich insmeren met modder. Deze modder zit vol met mineralen dat weer goed is voor je gezondheid. Smeer jezelf ook in met modder en laat jezelf opdrogen in de zon. Rondom de Dode Zee vind je veel strandhotels met een uitgebreide wellness. Verwen jezelf een paar dagen gedurende je rondreis door van alle wellnessfaciliteiten gebruik te maken. 

Jerash

Stap terug in de Romeinse tijd met een bezoek aan Jerash, gesticht door de Grieken. Allerlei archeologische vondsten van tempels, paleizen en triomfbogen kom je hier tegen. Het hoogtepunt van Jerash is het Hippodrome. Hier hielden Romeinen spannende paardenraces! 

Wadi Rum woestijn 

In het zuiden van Jordanië ligt de Wadi Rum woestijn. Stap in een jeep óf op de rug van een kameel om deze woestijn te verkennen. Onderweg kom je unieke rotsformaties en natuurlijke bruggen tegen. Eindig je trip bij een bedoeïenentent. Hier kun je op lokale en traditionele wijze de nacht doorbrengen nadat je ’s avonds van een schitterende sterrenhemel hebt genoten. 

Akaba 

Naast de Dode Zee grenst Jordanië ook aan de Golf van Akaba. Aan het einde van je rondreis kun je hier heerlijk nog genieten van een paar stranddagen en alle avonturen laten bezinken. Je kunt ook nieuwe avonturen beleven bij het Aqaba Marine Park. Hier vind je indrukwekkende koraalriffen waar je kunt duiken en snorkelen. Je komt kleurrijke vissen tegen, maar ook oude scheepswrakken op de bodem. 

Een rondreis Jordanië boeken? 

Bezorg jezelf een rondreis van hoge kwaliteit door het samenstellen van je reis over te laten aan een reisbureau Jordanië. Een reisprofessional heeft de ervaring en expertise in huis om jouw rondreis onvergetelijk te maken! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *