VeluweVeluwe
vakantie

De mooiste bezienswaardigheden op de Hoge Veluwe

Veel natuurliefhebbers trekken erop uit in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het park is 5400 hectare groot bestaande uit bossen, weide, heidevelden en zandvlaktes. Je kan er lekker fietsen of wandelen en genieten van de prachtige natuur. Daarnaast is er ook nog een kleiner park genaamd Veluwezoom, gelegen bij Rheden. Hier kan je veel wild spotten waaronder, zwijnen, reeën of Schotse Hooglanders. Veel mensen gaan hier mountainbiken over de paden, paardrijden of wandelen.

Hoge Veluwe

Omgeving van de Hoge Veluwe

Naast veel natuur heb je in de omgeving leuke plekken die je kan bezoeken. Eén van die leuke plekken is het dorpje Loenen. Het is een klein dorpje met een schaapskooi, beeldentuin en papierfabriek De Middelste Molen. Daarnaast zijn er oorlogsmonumenten en kan je er leuk winkelen. Een andere leuk dorp is Hoenderloo, hier is een ingang tot het Nationale Park De Hoge Veluwe. Je kan er mooie fiets- en wandeltochten maken en genieten van een prachtige omgeving. Verder kan je de plaatsen Apeldoorn, Otterlo en Arnhem bezoeken waar je ook leuke dingen kan beleven.

Loenen op de Veluwe

Activiteiten rondom de Hoge Veluwe

Mocht je een vakantie doorbrengen in de omgeving van de Hoge Veluwe, kan je vele activiteiten ondernemen. Voor jong en oud valt er veel te zien en te beleven. Voor kinderen is er het pretpark Julianatoren met vele attracties en shows. Als je meer van dieren houdt, heb je het mooie dierenpark Burger’s Zoo. Het is een prachtig park met een diverse diersoorten. Bij Apeldoorn ligt de Apenheul waar je tussen de aapjes kan lopen. Als laatste is er het Dolfinarium waar je dolfijnenshows kan bijwonen en andere vissoorten kan bekijken.